"It's time to start dreaming with your eyes wide open."

Dankzij Slamstox is mijn grootste droom uit gekomen: hockeyen en studeren in Amerika. Nu wil ik anderen er bij helpen om net zo'n geweldig avontuur te kunnen beleven.

Al heel mijn leven heb ik een passie voor hockey. Voor meer dan 12 jaar heb ik met veel plezier bij vmhc Basko gehockeyd in Veldhoven. Totdat ik in 2015 selectie deed bij Oranje Rood MA1 (toen nog Oranje Zwart). Waar ik gelukkig aan mocht sluiten. Na een geweldig jaar in de Landelijke competitie waarin ik enorm veel heb geleerd, woonde ik een presentatie bij van van Slamstox over hockeyen en studeren in Amerika bij. Door deze presentatie was ik meteen super enthousiast! In mei ging ik bij Pedro op gesprek en zo begon het balletje te rollen. Binnen 3 maanden tijd zat ik in het vliegtuig naar Amerika, UC Davis, in California waar ik twee jaar lang de tijd van mijn leven heb gehad. En met behulp van Slamstox een 100% studiebeurs heb kunnen benutten.

Hockey

In het begin was het even wennen, veel conditie en kracht training, wedstrijden met 40 graden en communiceren in het Engels.. Dat was even lastig. Maar al snel werd ik opgenomen in de Aggie (onze mascotte) familie. Mijn 22 teamgenoten werden mijn beste vriendinnen, en de 44 ouders wilde allemaal goed voor me zorgen. 20 uur per week speelde ik mijn favoriete spelletje met mijn beste vriendinnen. In het weekend vlogen we naar wedstrijd in alle uithoeken van Amerika. Hier kwamen we natuurlijk op business trip, maar zo nu en dan gingen we op pad in steden zoals Boston, Philadelphia, en Iowa. We speelde in hockey stadions, hadden live streams en soms zelfs video scheidsrechters. Onze privé fysiotherapeut vloog natuurlijk overal mee naar toe om goed voor ons te zorgen. 

School

Ik studeerde Clinical Nutrition, ook wel Diëtiste. Het niveau was voor mij niet heel erg moeilijk, maar het Engels was erg wennen. De eerste maanden moest ik even inkomen, maar daarna klonk ik al als een echte Amerikaan. De eerste twee jaar zijn in Amerika vaak nog erg breed, dus hierin nam ik vooral basis vakken zoals Scheikunde, Wiskunde, Engels en Biologie. Veel colleges werden gegeven in grote zalen met wel 300 studenten, maar hiervan waren vaak ook video's online te bekijken. Hoe specifieker het vak, hoe kleiner de klas. Leraren waren vaak heel enthousiast over het feit dat ik uit Nederland kwam en wilde me daarom ook graag helpen als ik vragen had.

Wonen

Het eerste jaar woonde ik met een meisje uit het zwem team samen in een dorm. Dit is een soort flat gebouw op het school terrein met alleen maar eerste jaars studenten, waarin ik dus een kamer deelde met een heel aardig meisjes.  Jaar twee woonde ik met drie hele goede vriendinnen in een appartement net buiten de school.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd heb ik ook nog heel wat dingen bekeken. Met teamgenoten twee keer op vakantie naar Mexico, city trips door New York City, berg beklimmen in Lake Tahoe or Yosemite. En natuurlijk steden trips naar San Francisco, Sacramento en San Diego mochten niet ontbreken. In Amerika is alles mogelijk, en dat bleek iedere dag weer opnieuw.

Terug naar Nederland

Na de twee beste jaren van mijn leven, waarin ik enorm heb genoten van het Amerikaanse leventje, besloot ik er toch een punt achter te zetten. Jammer genoeg heb ik twee jaar lang last gehad van blessures en had ik liever een andere studie willen doen dus moest ik het besluit voor mezelf nemen om op een andere manier in contact te blijven met Amerika. Deze jaren hebben mij veel geleerd, herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen en levenslange vrienden heb ik hier aan over gehouden. Hierom lijkt het me super leuk om anderen te helpen net zo'n gaaf avontuur te beleven als ik. Vandaar dat ik super blij ban dat ik bij Slamstox aan de slag ga!

Dus ben jij of ken jij iemand die ook de tijd van zijn leven wil hebben in Amerika? Dan hoor ik graag snel van je!

Tot snel,

Kim 

Video's:

UCDFH Roadtrip 2017 (door teamgenoot)

UC DAVIS 2017

UCDFH 2017 (door teamgenoot)

My American Dream - ucdfh 2018

Foto's zijn HIER te vinden

Mijn Amerika artikel in het Eindhovens Dagblad is HIER te vinden

© 2023 by AMUSE BOUCHE. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now